"За душата" се мести от киното в стрийминг платформа

Анимацията ще радва семействата за Коледа

11 октомври 2020
social
Снимка от Forum Film Bulgaria

Вместо на големия екран премиерата на анимацията "За душата" ще бъде във видеострийминг платформата Disney+ на 25-и декември.

От студиото Disney дълго време отлагаха решението за филма на Pixar с участието на Jamie Foxx, Tina Fey и Phylicia Rashad, но сега обявиха, че лентата ще влезе в празничния каталог на стрийминг услугата, вместо в програмата на кината за коледните празници.

Анимацията проследява учителя Joe Gardner (Foxx), който получава шанса на живота си да свири в най-добрия джаз клуб в града, но една грешна стъпка го пренася от Ню Йорк в друг свят - центъра "Семинар за душата", където душите първо развиват своите интереси и страсти и после се отправят към някое новородено дете.

Joe е решен да се върне към нормалния си живот и среща героинята на Fey 22 - душа, която никога не е разбирала какво толкова хубаво има в човешкото съществуване. Докато учителят се опитва да й покаже невероятните предимства на това да си жив, той открива някои неща и за самия себе си.

Pete Docter, познат с "В небето" и "Отвътре навън", е режисьор на продукцията. Той казва: "Светът може да е едно много изтощително и разочароващо място, но също така е пълен с неочаквани радости, които могат да се открият в най-обикновените на пръв поглед неща. "За душата" изследва какво е най-важно в живота ни, въпрос, който си задаваме всички напоследък. Надявам се, че ще донесе малко хумор и забавление за хората в това време, в което всички имаме нужда от това".

Новини