Beyoncé пусна „Grown Woman“ в стрийминг платформите

14 декември 2023
Beyonce
Снимка от YouTube screenshot

Beyoncé отбеляза 10-ата годишнина от едноименния си албум, която се навърши на 13-и декември, като пусна бонус парчето „Grown Woman“ в стрийминг платформите. 

Замислен като визуален албум, „Beyoncé“ беше изненадващо издаден на 13 декември 2013 г. с придружаващо музикално видео за всяка от неговите 14 песни. Въпреки това, „Grown Woman“ също е прикрепен към албума като „бонус видео“, въпреки че не е включен в официалния му списък с песни.
 
Видеото, режисирано от Jake Nava, в крайна сметка беше качено в YouTube през ноември 2014 г., за да отбележи една година от „Beyoncé“. Той включваше архивни кадри на поп звездата, изпълняваща и репетираща в дома си от детството.

„Grown Woman“ направи първата си широкомащабна публична изява в реклама на газирана напитка от 2013 г., която беше пусната месеци след изпълнението на Beyoncé на шоуто на полувремето на Super Bowl същата година. Едноминутната реклама беше ретроспективен поглед към нейната кариера, изобразяващ нейните тоалети от годините ѝ в Destiny’s Child до външния ѝ вид тогава.

Към пускането на парчето в стрийминг платформите има и ново видео, което певицата качи в акаунта си в Instagram. Монтажът събира кадри от музикалните клипове към песните от „Beyoncé“ и кадри зад кулисите от епохата. 

„Все още се страхувам преди всяко издаване на албум“, призна тя. „Непрекъснато търся по-дълбоката цел с моето изкуство. Мисли за живота, моите мечти или моите фантазии”.

В заключение Beyoncé казва: 

„Този ​​албум е анти-съвършенството. Честита 10-та годишнина“. 

Новини