Забраниха на рапър да използва музиката на George Michael

Казусът възникна заради класиката на легендата “Careless Whisper”

15 март 2022
social
Снимка от кадър YouTube

Разпоредителите с наследството на George Michael наредиха на рапъра Tory Lanez да прекрати разпространението на песента си “Enchanted Waterfall”, в която е използван без позволение семпъл от класиката на покойния певец “”.

Според информацията те са отказали молба на Lanez да използва музикалния елемент в средата на миналата година, но въпреки това той звучи в неговото парче.

“Careless Whisper” е написана от George Michael и Andrew Ridgeley.

 

След възникването на казуса “Enchanted Waterfall” е била премахната от една от стрийминг платформите, но остава достъпна в други сайтове.

Миналата година Madonna също обвини Tory Lanez в незаконно използване на нейния сингъл от 1985 г. “Into The Groove” в неговото парче “Pluto’s Last Comet”. И двете песни на рапъра са от шестия му албум “Alone At Prom”, който е вдъхновен от поп класиките на 80-те години на миналия век. 

“Into The Groove” е написана за саундтрака на драматичната комедия “Desperately Seeking Susan”, в която Madonna участва. 

През декември съдия в Лос Анджелис потвърди обвиненията за притежание на оръжие спрямо Lanez във връзка с делото срещу него за стрелба срещу рап звездата Megan Thee Stallion. Тя беше простреляна в краката след парти в дома на Kylie Jenner през юли 2020 г. и обвини Lanez за случая. 

Новини