Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Започна масовото тестване на жителите на Банско
Започна масовото тестване на жителите на Банско
Снимка: bansko.bg
Започна масовото тестване на жителите на Банско Неделя, 12.04.2020 г., 15:55 ч. 2000 бързи теста бяха дарени на община Банско от народния представител Делян Пеевски

Ще има възможност да бъдат тествани и хора от другите населени места в общината. 2000 бързи теста бяха дарени на община Банско от народния представител Делян Пеевски.

На Цветница в Банско започна обещаното в началото на седмицата от премиера Бойко Борисов масово тестване на населението. Изследването трябва да установи дали има изграден колективен имунитет срещу коронавируса, след като градът беше поставен под 14-дневна пълна карантина.

Мащабното изследване започна точно в 10.30 часа. В медицинския център в курорта работят два екипа от Районната здравна инспекция . За деня могат да бъдат изследвани около 60 човека.

Първите бързи тестове бяха направени на екипа от рентгеновото отделение на болницата в Разлог, спешните екипи от Банско и местното полицейско управление. Списъците с имена, адреси и телефони са предоставени от общинския кризисен щаб, който има ангажимент към организацията.

Коментари