Започва вътрешно разследване в "Шоуто на Ellen Degeneres"

През последните седмици служители се оплакаха от лоши условия на труд и дори прояви на расизъм

28 юли 2020
social
Снимка от facebook

WarnerMedia започна вътрешно разследване на "Шоуто на Ellen Degeneres" след скандалните обвинения за "токсична работна обстановка".

Един от настоящите и 10 бивши служители на предаването на комедийната звезда твърдят, че са били обект на тормоз на работното място от страната на тримата изпълнителни продуценти Ed Glavin, Mary Connelly и Andy Lassner.

Ellen DeGeneres с идеи какво да правим в самоизолация

Разпространителите на шоуто Warner Bros. Television са информирали персонала, че ще бъде проведено разследване заради обвиненията, като за целта са наели външна фирма, която ще проучи ситуацията и ще проведе разговори с бивши и настоящи служители.

В оплакванията, които бяха публикувани от сайта BuzzFeed 62-годишната водеща не е обвинена в нищо, но служителите заявяват, че са били инструктирани да не разговарят с нея, ако я срещнат в сградата.

През април хора от екипа се оплакаха от нищожно заплащане по време на коронавирусната криза, а този месец се появиха и обвинения за прояви на расизъм.

Charlotte Awbery гостува на Ellen DeGeneres

Изпълнителният продуцент Ed Glavin пое вината изцяло в коментар на ситуацията: "Със съжаление научихме, че човек от нашето продуцентско семейство е имал негативно преживяване. Това не ни отива, не такива хора се стремим да бъдем, това не отговаря на мисията, която Ellen е поставила пред нас". Той отбеляза също, че с колегите му Mary Connelly и Andy Lassner носят цялата отговорност за провеждането на шоуто и приемат обвиненията много сериозно.

Новини