Защо снукърът е толкова популярен сред букмейкърите

Причината се крие във факта, че този спорт предлага истинско зрелище и неочаквани обрати, макар да не е силов и да се играе в зала на закрито

05 август 2020
social

Знаете ли какво е снукър? Любителите на билярда вероятно могат да рецитират правилата на тази игра дори насън. Истината обаче е, че през последното десетилетие в България тя доби популярност дори сред хората, които никога не са посещавали билярдна зала в живота си. Причината се крие във факта, че този спорт предлага истинско зрелище и неочаквани обрати, макар да не е силов и да се играе в зала на закрито.

Снукърът в България

Може би ще се изненадате да научите, но Българската федерация по снукър е в много добри взаимоотношения със Световната снукър асоциация. През последните години страната ни бе домакин на редица реномирани турнири, които доведоха на родна земя някои от най-ярките звезди на този спорт като Рони О‘Съливан, Джон Хигинс, Шон Мърфи, Марк Уилямс и др.

Гастролите им в страната през годините привлякоха вниманието на широката публика, а фактът, че този спорт е добре застъпен в сайтовете за залози докара допълнително фенове на дисциплината. Платформата, в която българските потребители ще открият най-многобройни опции за залог на снукър, несъмнено е Бет365. Седалището на компанията е във Великобритания, а някои от вас може би знаят, че на Острова този спорт е изключително тачен. Ако искате да изпробвате уменията си чрез залог, ви предлагаме да прочетете повече за bet365 и за опциите, които те предлагат, в ревюто на Ефирбет. Това е сайт, който ще ви запознае с всички важни специфики на възможностите, от които потребителите могат да се възползват. Преглеждайки платформата за залози, забелязахме, че британският букмейкър е въвел изключително вълнуващи пазари, които не се свеждат единствено до крайния победител в мача. Сред тях са – Общ брой фреймове, Сенчъри брейкове в мача, Точен краен резултат, Кой ще вкара първи топка, Кой ще вземе първия сет и пр.

Защо букмейкърите го предпочитат

От снукър секцията в сайта на Бет365 личи, че букмейкърът обръща голямо внимание на тази игра. Нека разгледаме кои са причините за това.

  • Има харизматични играчи

Протичането на самия снукър двубой позволява зрителите да опознаят сравнително добре темперамента на играчите и да си изберат фаворити. В индустрията има всеобщи любимци като „Ракетата“ Рони О‘Съливън и Джъд Тръмп, който преди години стъписа всички с брилянтно представяне за крехката си тогава възраст. И така, почти всеки снукър фен си има любим играч. А букмейкърите знаят добре, че колкото по-обвързани емоционално са клиентите, толкова по-чести, а понякога и необмислени са залозите.

  • Мачовете предлагат обрати

Във всеки спорт може да се срещнат неочаквано обрати, но това е валидно в огромна степен за снукъра. Причината е, че той е индивидуална дисциплина, в която играта зависи напълно от емоционалното състояние и психическата устойчивост на опонентите. Много често се случва считаният за аутсайдер да вземе мача, защото е успял да пробие играта на фаворите с неочакван сенчъри брейк.

  • Срещите се играят в удобно време

Ако сте поне бегло запознати със света на спорта, значи знаете, че почти всички важни мачове от света на футбола, баскетбола, волейбола и другите популярни дисциплини, се играят късно следобед или вечерта. При снукъра това не е така. Срещи се провеждат през целия ден, което е в услуга на букмейкърите. По този начин те успяват да запълват дупки в разделите „На Живо“ в платформите си, като осигуряват интригуващи пазари дори през светлата част на деня.

Струва ли си да залагаме на снукър

Няма съмнение, че снукърът е изключително красива игра, която изисква майсторство, търпение и прецизност. Удоволствието за зрителите е несравнимо и поради факта, че този спорт залага повече на прецизно преценени движения, а не на динамика. Ако сте сред феновете на тази дисциплина, познавате правилата и играчите ѝ, залозите ще ви донесат истински приятни емоции.

 "Агенция Атлантик" ЕООД не носи отговорност за дейността на сайта, който е информационен относно дейността на сайтовете, организиращи хазартни игри, за съдържанието на сайта, за други сайтове чрез препратките, които съдържа и пр.

Новини