Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Засилени проверки на пътя заради зачестилите катастрофи с деца
Засилени проверки на пътя заради зачестилите катастрофи с деца
Снимка: БГНЕС
Засилени проверки на пътя заради зачестилите катастрофи с деца Неделя, 15.12.2019 г., 09:47 ч. Тази сутрин жена беше блъсната от автомобил на трамвайна спирка в София

Полицията засилва проверките на пътя в опит да намали честите катастрофи с пострадали и жертви. В последните дни станахме свидетели и на няколко тежки инцидента на пътя, при които загина дете, а други три пострадаха и то само в района на столицата.

Тази сутрин 50-годишна жена пострада тежко, след като беше блъсната от автомобил на трамвайната спирка на бул. "Мария Луиза" на Лъвов мост. Инцидентът е станал малко преди 6 часа. Жената е откарана в „Пирогов" в много тежко състояние.

От началото на годината в страната са станали 6413 тежки ПТП-та, 594 души са загинали, а над 8000 са ранените. Средно на ден у нас живота си на пътят губят двама души. Черната статистика поставя страната ни на челно място сред държавите членки на ЕС по брой жертви на пътя.

От тази нощ засилено полицейско присъствие има на местата с концентрация на катастрофи в тъмната част на денонощието.

Вътрешният министър Младен Маринов представи нова структура, която ще обединява силите на полицията, пожарната и пътната агенция в координационен център. Целта на звеното е при възникване на инцидент всички отговорни институции да реагират своевременно. Центърът няма да изземва функциите на спешния телефон „112“.

Коментари