Здравето на Celine Dion се влошава според нейната сестра

19 декември 2023
Celine Dion
Снимка от YouTube screenshot

Celine Dion "вече няма контрол над мускулите си", твърди нейната сестра Claudette Dion.

75-годишната Claudette сподели как се развива битката на звездата с нейното рядко неврологично заболяване - Синдром на скования човек.

"Тя работи упорито, но няма контрол над мускулите си. Тъжното е, че е тя винаги е била много дисциплинирана", разказва Claudette пред канадското издание 7 Jours.

Добавя, че всички се надяват Celine да се завърне на сцената, но в момента не е ясно в каква степен това би било възможно и да изобщо ще е възможно. 

Синдромът на скования човек е прогресиращо и нелечимо заболяване, което сериозно нарушава способността на пациента да се движи. 

"Гласните струни са мускули и сърцето също е мускул. Именно това ме тревожи. Това се проявява при един човек на милион, затова и учените не го проучват много, защото не засяга толкова много хора", казва Claudette, която също е певица.

Тя признава, че 55-годишната ѝ сестра е получила голяма подкрепа откакто обяви диагнозата си през декември 2022 г.  

"Някои хора губят надежда, защото това е слабо познато заболяване. Ако знаехте само колко много обаждания получава Фондацията (Fondation Maman Dion) за Celine! Хората ни казват, че я обичат и се молят за нея. Тя получава множество съобщения и подаръци". 

Неотдавна Claudette сподели, че световноизвестната певица работи с едни от най-големите специалисти в света, но до този момент не е намерила лечение, което да подобрява състоянието ѝ. Заради болестта тя отмени световното си турне, което преди това отлага няколко пъти. 

В края на ноември канадската музикална звезда се появи за първи път публично от близо 4 години на хокеен мач в Лас Вегас. 

Новини