Celine Dion ще разкаже за борбата с болестта си в документален филм

30 януари 2024
Celine Dion
Снимка от Facebook screenshot

Битката на Celine Dion с мъчителния Синдром на скования човек, ще бъде предмет на документален филм, озаглавен „I Am: Celine Dion“.

Според ​​Hollywood Reporter, продукцията ще проследи вече двегодишната борба на Dion със синдрома, за който нейната сестрата Claudette Dion наскоро каза, че е оставил певицата „без контрол над собствените ѝ си мускули".

Според синопсиса на документалния филм, "I Am: Celine Dion" е "интимно изследване, което отвежда зрителите на пътешествие в миналото и настоящето на 55-годишната звезда, докато тя разкрива битката си със Синдром на скования човек и усилията, които е положила, за да може да продължи да се изявява пред своите любими и верни фенове". 

От преглед на нейния моден гардероб за турнета и лични вещи, до разходка във времето, прекарано в студиото, филмът улавя непоказвания досега личен живот на световната мегазвезда. "Емоционално, енергично и поетично любовно писмо към музиката, "I Am: Celine Dion" включва кадри, снимани повече от година, докато легендарната певица изминава пътя към това да живее един открит и достоен живот, борейки се с болестта си", се казва още в описанието на продукцията. 

“Последните няколко години бяха огромно предизвикателство за мен, пътя от откриването на моето състояние до това да се науча да живея с него и да го контролирам, но да не му позволя да ме определя. Докато търся начин, по който да мога да продължа концертната си кариера, осъзнах колко много ми липсва тя, това да мога да виждам моите фенове. По време на това отсъствие от сцената реших да документирам тази част от живота си, за да може повече хора да научат за това рядко и слабо познато заболяване, но и да помогна на други пациенти с тази диагноза", пише в профила на Celine в Instagram. 

Dion разкри през декември 2022 г., че е била диагностицирана с рядкото неврологично заболяване, което се характеризира с неконтролируеми и тежки спазми на мускулите по цялото тяло, които затрудняват движението и ѝ пречат да пее. Заради болестта се наложи звездата да отмени световното си турне след неколкократно отлагане на датите. 
 
Новината за документалния филм идва около три месеца, след като Celine се появи за първи път на публично място след разкритието за диагнозата. Тя посети мач на Националната хокейна лига в Лас Вегас с тримата си синове.

Новини