The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Зимата се завръща следващите дни
Зимата се завръща следващите дни
Снимка: unsplash.com
Зимата се завръща следващите дни Неделя, 20.02.2022 г., 11:34 ч. Сутрешните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски, а дневните - по-високи.

В понеделник преди обяд облачността ще е разкъсана, на места в низините сутринта ще е мъгливо. След обяд ще започне ново увеличение на облачността, а привечер и през нощта на места в западната половина от страната ще превали слаб дъжд.

Сутрешните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски, а дневните - по-високи. Във вторник ще бъде облачно, на много места от северозапад на югоизток ще има валежи от дъжд, в планините над 1500 м - от сняг.

С понижението на температурите до края на деня и в по-ниските планински райони и високите полета в Западна България дъждът ще преминава в сняг. Минималните температури в цялата страна ще са положителни, а максималните ще са от 4°-5° в северозападните райони до 15°-16° в югоизточните, където през по-голямата част от деня вятърът все още ще е от югозапад.

В сряда и четвъртък ще се задържи със значителна облачност, слаби валежи ще има само на отделни места, в Южна и Източна България - дъжд, в останалата част от страната и в планините - сняг. Вятърът ще запази посоката си, но в Западна България ще отслабне.

В петък ще е без валежи, облачността ще намалее до предимно слънчево. Вятърът и в източните райони ще отслабне, а в западните ще е почти тихо. Дневните температури ще се повишат. В събота от запад отново ще се заоблачи и до вечерта на места в Западна България ще превали.

Коментари