ABBA удължава концертите “Voyage”

Причината е големият интерес към революционното шоу с аватари

17 ноември 2022
social
Снимка от BGNES

Концертите на ABBA “Voyage” ще продължат до ноември 2023, обявиха от групата в социалните мрежи.

Революционното шоу в Олимпийския парк в Лондон, за което беше изградена специална зала и бяха създадени аватари на поп легендите, ще продължи заради огромния интерес на феновете. 

Серията концерти започна през май тази година и получи множество ласкави отзиви за новаторската си технология. На откриването Benny Andersson, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad и Björn Ulvaeus се събраха за първи път на червения килим като група от 36 години.  

Сред създателите на шоуто е филмовият продуцент Svana Gisla, която работи и по турнето “On the Run” на Jay-Z и Beyoncé. Пред NME тя коментира, че екипът и групата са вложили много време и усилия и във философската част на концертите: “Това не е свързано само с технологиите, свързано е и с емоциите. Искахме да вникнем в същността на ABBA и на тяхната музика и да намерим най-добрия начин да представим всичко това на сцената през 2022 г.”. 

Тази седмица ABBA получиха 4 номинации за награда “Грами”, включително в две от основните категории - за албум на годината с “Voyage” и за запис на годината за сингъла “Don’t Shut Me Down”.

 

 

 

Новини