AC/DC оглавиха британската албумна класация

Новият албум на бандата "Power Up" записа най-големи продажби за 2020 г.

21 ноември 2020
social
Снимка от facebook

Новият албум на AC/DC оглави британската класация. "Power Up" се превърна и в най-бързо продаващия се албум на 2020 г., поне до този момент.

От колекцията на рок бандата са продадени 62 000 копия, с което те подобриха постижението на Kylie Minogue от миналата седмица. Нейнията албум "Disco" записа 55 000 купени бройки за дебютната седмица. В актуалното издание на британския чарт дискът на австралийската звезда е на 5-о място.

Angus Young коментира развълнувано успеха на новия албум: "Огромно благодаря на всички, които вложиха време, усилия и творческа енергия, за да достигне "PWR/UP" до номер 1! И дълбок поклон за феновете ни, стари и нови. Вие сте и винаги сте били нашето пътеводно вдъхновение".

Това е четвърти албум номер 1 на AC/DC във Великобритания и първи от 10 години, след саундтрака на "Железния човек 2" от 2010 г.

Новият албум на Andrea Bocelli "Believe" е на трето място тази седмица.

В класацията за сингли Ariana Grande остава на първо място за четвърта поредна седмица с новото си музикално предложение "Positions".

А празничната песен на Mariah Carey "All I Want For Christmas Is You" влезе в топ 40 на Великобритания необичайно рано тази година, като се нареди на 31-ва позиция.

Новини