Take That оглавиха британската класация за албуми

03 декември 2023
Take That
Снимка от Animato Music / UMG

Take That се изкачиха до първото място в британската класация за албуми с новия си запис "This Life", след като регистрираха най-добрите продажби през дебютна седмица за британски изпълнители за тази година. 

От албума на групата са продадени 116 000 копия за първите 7 дни на пазара, като 97 процента от тях са на физически носител. Деветият диск на състава, който към днешна дата включва Gary Barlow, Mark Owen и Howard Donald, подобри постижението на втория албум на Lewis Capaldi,"Broken By Desire To Be Heavenly Sent", който отбеляза за същия период 95 000 продадени копия. 

Take That се изравниха с Bob Dylan, Coldplay и Kylie Minogue, които също имат по 9 албума, достигали първото място в британския чарт. 

“Първо, УАУ. Много сме благодарни, че деветият ни албум е деветият ни албум No. 1 във Великобритания. Благодарим от цялото си сърце на нашите фенове за огромната любов, която ни показаха тази година. Сега ще се фокусираме върху турнето следващата година. Нямаме търпение", коментираха победата си от Take That. 

Другите албуми на групата, които също са се класирали на първо място, са "Everything Changes" (1993), "Nobody Else" (1995), "Greatest Hits" (1996), "Beautiful World" (2006), "The Circus" (2008), "Progress" (2010), "III" (2014) и "Odyssey" (2018).
 

Турнето на Take That с концерти на стадиони през новата година включва 41 дати в 15 града във Великобритания и Ирландия между април и юли. Специален гост за концертите ще бъде Olly Murs. 

Новини