AC/DC помагат на децата да научат азбуката

Легендарните рок музиканти вдъхновиха образователна детска книжка 

12 октомври 2022
social
Снимка от Sony Music/Вирджиния Рекърдс

AC/DC вдъхновиха създаването на образователна книжка за деца. 

Компания в Австралия ще пусне в продажба изданието за малчугани в предучилищна възраст, с което те да научат азбуката. Съдържанието е вдъхновено от австралийските рок музиканти и тяхната музика, а буквите са показани с ярки картинки и много хумор. 

Дизайнер и продуцент на книжката е Paul McNeil, а заглавието е “The AC/DC AB/CD High-Voltage Alphabet”. Очаква се тя да излезе на 11-и ноември. 

В образователните страници е написано например, че ““A” стои за Angus [Young], който смята, че е на късмет да носиш униформа и да ходиш като пате”; “C” е за Cliff [Williams], който свири на бас, харесва само 4 ноти и има мило лице”. 

Основателят на компанията Brian Taranto казва, че почита групата и в него всеки фен на AC/DC, а и не само, ще намери нещо интересно.

Същата фирма вече има издадени две подобни образователни книжки за азбуката през призмата на други стилове в музиката - през 2007 г. излиза “M Is For Metal”, а на следващата година се появява и “Never Mind Your Ps and Qs: Here’s The Punk Alphabet”. През 2009 г. пък беше издадена “ABC and W: The Country And Western Alphabet Book”.

Междувременно този месец се очаква да излезе автобиографията на вокалиста на AC/DC, Brian Johnson. 

 

Новини