Албум на The Weeknd е най-популярният във Великобритания за тази година

07 април 2023
The Weeknd
Снимка от БГНЕС

"The Highlights" на The Weeknd е най-големият албум във Великобритания до настоящия момент на тази година, съобщиха от "Official Charts Company" - организацията, която съставя музикалните класации в Обединеното кралство.  

Канадкият изпълнител е начело на списъка с колекцията от свои хитове, издадена през 2021 г. След премиерата записът се класира на второ място в албумната класация на Великобритания. 

На 25-то място e албумът на The Weeknd от 2016 г. "Starboy". Това отчасти е благодарение на издадения ремикс на сингъла "Die For You" с участието на Ariana Grande, който стана изключително популярен в TikTok.

На второ място сред най-големите албуми на 2023 г. се нарежда "Midnights" на Taylor Swift, който счупи редица рекорди през 2022 г. Колекцията прекара пет последователни седмици на върха в британската класация.  

Swift има още три албума в обзорната класация топ 40 - "1989" от 2014 г. е на 23-то място, "Folklore" от 2020 г. е 28-ми, а изданието от 2019 г. "Lover" е под номер 31. 

SZA е трета с втория си албум "SOS". Водещият сингъл от него "Kill Bill" също е на трето място в класацията на най-големите хитове във Великобритания до момента тази година. 

С четвъртата позиция може да се поздрави Pink благодарение на деветия студиен проект "Trustfall". До тук в класацията това е единственият албум, издаден през тази година. Колекцията се утвърди и като най-тегления албум и най-купуван на физически носител за тази година.  

Топ 5 завършва с Harry Styles и неговия "Harry’s House", който беше избран за албум на годината през 2022-а. Той спечели и наградата БРИТ за най-добър албум.

В класацията попадат и сборни колекции с най-големите хитове на съответния изпълнител или група: "Curtain Call: The Hits" на Eminem (6), "Diamonds" на Elton John (8), "50 Years – Don’t Stop" на Fleetwood Mac (9) и "Gold – Greatest Hits" на ABBA (10). 

Шестият албум номер 1 на Lana Del Rey, "Did you know that there’s a tunnel under Ocean Blvd", е вторият най-успешен проект в класацията, издаден тази година. Той се нареди на 18-та позиция. 

"Endless Summer Vacation" на Miley Cyrus е на 33-то място, а Sam Smith с неговата "Gloria" е под номер 34.

Новини