Алек Болдуин отново обвинен в непредумишлено убийство

20 януари 2024
alec baldwin
Снимка от БГНЕС

Американският актьор Алек Болдуин отново е обвинен в непредумишлено убийство, съобщи прокуратурата на щата Ню Мексико. Обвинението е повдигнато заради фаталната стрелба на снимачната площадка на уестърна "Ръжда" през 2021 г., при която почина операторката Халина Хъчинс.

Болдуин беше обвинен за първи път в непредумишлено убийство през януари 2022 г., но обвиненията бяха оттеглени през април същата година, след като се появиха нови доказателства, че пистолетът, който той е използвал, може да е бил модифициран и това е позволило да бъде произведен изстрел, без да се натиска спусъкът.

В разпространеното днес прессъобщение прокуратурата не дава обяснения за решението си да повдигне отново обвиненията срещу Болдуин.

На 21 октомври 2021 г. заснемането на уестърна "Ръжда" в югозападния американски щат Ню Мексико се превръща в трагедия, след като Болдуин насочва оръжие, за което се предполага, че е заредено с халосни патрони. След като натиска спусъка обаче той убива операторката и ранява режисьора Джоел Соуза.

Болдуин твърди, че не е натиснал спусъка на пистолета и че не е знаел, че оръжието е заредено с истински патрони.

Ако бъде признат за виновен, Болдуин може да бъде осъден на до 18 месеца затвор. 

Новини