Правят три нови филма от поредицата "Междузвездни войни"

08 април 2023
Междузвездни войни

Три нови филма от поредицата "Междузвездни войни" са в процес на създаване. Това включва първият филм от филмовата вселена, който ще бъде режисиран от жена.

Родената в Пакистан носителка на "Оскар" Шармин Обайд-Чиной прескача от вселената на Марвел в галактиката на "Междузвездни войни", за да режисира нов филм, чието действие се развива 15 години след края на последния филм.

Тя ще режисира британската актриса Дейзи Ридли, която се завръща в ролята на Рей, героинята от последната трилогия, приключила през 2019 г. със смесени отзиви.

Новият филм ще проследи усилията на Рей да възроди джедайския орден.

Обайд-Чиной, която има два "Оскар"-а за документални филми, осъждащи насилието над жени, заяви, че е "привлечена от пътуването на героинята" във вселената на "Междузвездни войни".

Катлийн Кенеди, президент на "Лукасфилм", студиото, купено от "Дисни" през 2012 г., заяви, че всеки от трите филма ще обхваща различни периоди от историята на "Междузвездни войни". И всеки от тях ще има различен режисьор.

Третият филм ще бъде режисиран от Дейв Филони, стар познайник на вселената на "Междузвездни войни", който е продуцент на няколко телевизионни сериала, включително изключително успешния "Мандалорианецът", който вече е в третия си сезон.

Но феновете ще трябва да изчакат до 2025 г., когато ще излезе първият от трите филма.

Новини