Alicia Silverstone позира гола за PETA

Звездата участва в новата кампания на организацията за насърчаване на употребата на алтернативи на животинските кожи

21 декември 2022
social
Снимка от кадър YouTube

Alicia Silverstone позира гола за нова кампания на организацията за защита на животните PETA, която призовава хората да купуват дрехи и аксесоари, изработени от алтернативни материали, а не от животински кожи. 

На плаката на кампанията 46-годишната актриса е застанала само по каубойски ботуши на фона на кактуси и пустинен пейзаж, като прикрива с ръце интимните части на тялото си. Във видео от снимките тя обяснява: “Ако да се съблека гола ще ви накара да се загрижите за животните, тогава точно това ще направя. Днес правя фотосесия с PETA. Никога, никога не се събличам. В телевизията, във филмите, никога! Не! Но го направих за PETA, защото тази кауза означава много за мен”. 

Alicia се вдъхновила да участва в кампанията, след като научила, че продуктите от животински кожи не са толкова устойчиви, колкото хората си мислят. Тя казва, че има базирани на растения кожи, като такива изработени от гъби, ананаси и кактуси: “Мечтата ми е да накарам най-страхотните дизайнери да работят с тези щадящи Земята, веган материали”.

Актрисата се надява, че хората ще се замислят за това, че като използват растителни алтернативи, помагат не само на животните, но и на планетата, а така и на самите себе си: “Искам да съчетая съзнанието за животните с това за Земята, защото всички трябва да живеем на тази планета, а без нея сме прецакани. Искаме и да водим по-здравословен живот. Затова предпочитам да ходя гола, отколкото да нося животни”. 

Alicia от години е веган, има издадени две готварски книги по темата и работи с PETA. Тя разказа в интервю преди време, че е взела решението, след като гледала документален филм: “Осъзнах, че аз съм човек, който обича животните и яде животни, което ми се стори много грешно, защото разбрах ужасната реалност и не исках да участвам в това като се храня по този начин. Осъзнах също, че докато не спра да купувам животински продукти, страданието никога няма да спре”. 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от PETA (@peta)

 

 

Новини