Anne Hathaway отбеляза годишнина на “Дяволът носи Прада”

Актрисата не пропусна да отправи и политическо послание

02 юли 2022
social
Снимка от БГНЕС

Anne Hathaway отбеляза 16 години от премиерата на култовия филм с нейно участие “Дяволът носи Прада”. 

В Instagram 39-годишната актриса публикува серия кадри от лентата и поздрави специално дизайнерката на дрехите, които героинята на Hathaway носи по време на снимките: “Тя ни обличаше в най-невероятните, иконични и радващи костюми, които някак си успяват да са актуални и 16 години по-късно. Това е магия”. 

В публикацията си Hathaway отправи и послание за бъдещето: “Когато гледам снимки от този обичан филм, който оформи живота и кариерата на толкова много хора - включително моите - се удивлявам от факта, че младите героини в него изградиха живота и кариерата си в държава, която уважава тяхното право на избор за репродуктивното им здраве. Ще се видим по време на битката”. 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Anne Hathaway (@annehathaway)

 

Hathaway е поредната знаменитост, която коментира остро решението на Върховния съд на САЩ от миналата седмица да отмени случая “Роу срещу Уейд”, който е в основата на правото на аборт в страната. Решението на съда промени из основи закона в тази връзка в страната и проправи път за ограничаване или дори забрана на медицинската процедура в поне половината американски щати. 

Новини