Работи се по продължение на "Дяволът носи Прада"

09 юли 2024
Meryl Streep
Снимка от БГНЕС

Авторката на "Дяволът носи Прада" Aline Brosh McKenna пише продължение на историята в култовия филм, а продуцент ще бъде Wendy Finerman, която беше в същата роля и в оригинала. 

Засега няма нищо подписано, но за продължение на хитовата комедия от 2006 г. се говори от доста време, а тази година звездите от филма Meryl Streep, Emily Blunt и Anne Hathway се събраха на сцената на наградите на Гилдията на актьорите. 

Към този момент не се съобщава за потенциални актьори в продукцията. Няма и коментар от студиото Disney, което би стояло зад филма, след като придоби филмовото студио зад оригиналния филм - Fox 2000.

Филмът от 2006 година е базиран на едноименния роман и разказва за наскоро завършилата журналистика Анди (Hathaway), която по случайност получава една от най-желаните позиции в сферата на печатните издания - тази на асистентка на прочутата главна редакторка на модно списание Миранда Прийстли (Streep). Така Анди навлиза в света на висшата мода и списанията, като получава и малко помощ от другата асистентка на Миранда (Blunt).

Филмът спечели 326 милиона долара в световния боксофис и донесе на Streep номинация за "Оскар". 

Според някои предположения в следващия филм Прийстли все още ще е главен редактор на измисленото списание Runway, което обаче е започнало да запада и да изпитва финансови затруднения в съвременния свят, в който онлайн изданията стават все по-популярни за сметка на печатните. Героинята на Blunt пък ще бъде на водеща позиция в голяма компания за луксозни стоки, която рекламира в Runway.

Наскоро, докато представяше новия си филм "The Idea of You", Hathaway каза, че се съмнява "Дяволът носи Прада" да има продължение: 

“Не мисля, че тази история някога ще има продължение".

Magic - Музиката, която обичаш

Новини