Ariana Grande и баба ѝ с постижения в американската класация

19 март 2024
Ariana Grande
Снимка от БГНЕС

Новият сингъл на Ariana Grande “We Can’t Be Friends (Wait for Your Love)” се изстреля до върха на американската класация Billboard Hot 100. Това е деветият сингъл на певицата под номер 1 в чарта. 

Песента е втори сингъл от седмия албум на Grande "Eternal Sunshine", който през последните дни оглави класациите в САЩ и Великобритания. 

Grande е написала и продуцирала “We Can’t Be Friends” заедно с Max Martin и ILYA, a освен това е авторка и на текста. С тази песен Martin подобрява рекорда си за най-много хитове номер 1 в историята на класацията сред продуцентите - общо 25. Също така измества John Lennon от второто място сред авторите на песни, като има вече 27 хита начело на подреждането. Преди него е само Paul McCartney с 32.

И още нещо любопитно - 98-годишната баба на Ariana Grande, Marjorie Grande или просто Nonna – влезе в историята на Billboard Hot 100 като най-възрастният артист в класацията, откакто тя се съставя, а именно 4 август 1958 г. Песента “Ordinary Things” от албума на нейната внучка, в която тя участва, дебютира на 55-то място в списъка.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини