“Аватар” може да приключи с един последен трети филм

Всичко зависи от това как ще се представи в кината “Природата на водата”, казва James Cameron

08 ноември 2022
social
Снимка от Forum Film Bulgaria

Продължението на кинофеномена “Аватар”, “Аватар: Природата на водата”, най-после ще излезе по кината през декември и режисьорът James Cameron зорко ще наблюдава реакцията на публиката и резултатите в бокс-офиса. Така той ще прецени дали да удължи историята или да сложи край с един последен, трети филм. 

В интервю за “Total Film” режисьорът казва, че феновете на оригинала са чакали 13 години за продължението и през това време много неща са се променили. И въпреки, че историята е достатъчно благодатна за още три филма, ако се окаже, че интересът към франчайза е замрял, тогава плановете за бъдещето му може да се променят.  

“Светът днес е доста по-различен от това, което беше, дори от времето, когато написах тази история”, обясни Cameron. “Ще се борим срещу два проблема - пандемията и стрийминга. Или, точно обратното, може би ще напомним на хората какво е да ходиш на кино. Този филм определено може да направи това. Въпросът е на колко хора все още им пука?”. 

По-рано тази година Cameron каза, че вероятно ще остави работата по четвъртото и петото продължение на “Аватар” на друг режисьор, защото има други проекти, с които би искал да се занимава.  

“Аватар: Природата на водата” излиза по кината на 16-и декември. 

 

 

Новини