Avril Lavigne изгони гола протестираща от сцената

14 март 2023
Avril Lavigne
Снимка от БГНЕС

Avril Lavigne спечели за четвърти път отличието “Изборът на феновете” на тазгодишните награди “Джуно”, които бяха връчени в понеделник. Певицата напомни и защо феновете я обичат толкова много, като умело се справи с неловка ситуация. 

Докато Lavigne обявява изпълнението на индийско-канадския музикант AP Dhillon, жена, гола до кръста, излиза на сцената зад нея. Според CBC News на гърба ѝ е било изписано посланието “Спасете зеления кръг”, препратка към спорен строителен план на правителството в Онтарио.  

Lavigne се обърнала към протестиращата и ѝ казала да се махне от сцената, като използвала и нецензурна дума, след което жената веднага слязла от подиума. По-късно, когато приемала наградата си “Изборът на феновете”, изпълнителката се пошегувала със случката, като казала, че е по-добре никой да не ѝ спретва номера този път, защото ще му “разкаже играта”, разбира се, в малко по-нецензурен вариант на израза. 

Водещ на канадските музикални награди “Джуно” за втора година беше звездата на Marvel Simu Liu (“Шанг-чи и легендата за десетте пръстена”). Актьорът не пропусна да похвали Lavigne за това, че се е справила с полуголата жена като истински шампион. 

The Weeknd спечели пет награди “Джуно”, с което общо той вече има 22 такива статуетки, вторият най-голям брой. Abel Tesfaye, както е истинското име на канадския изпълнител, спечели за трети път в категорията за албум на годината, този път с “Dawn FM”. Той обаче не присъства на церемонията, което предизвика възмутени освирквания в залата. 

Lavigne е един от тримата изпълнители, които са печелили наградата на феновете четири или повече пъти. Justin Bieber е побеждавал в категорията пет пъти, а Shawn Mendes - също четири. 

На двудневната церемония Nickelback бяха въведени в Залата на славата на канадската музика. Актьорът Ryan Reynolds нарече групата “гордостта на Албърта” по време на предварително записания сегмент от шоуто. Бандата закри събитието с изпълнение на хитовете си “Rockstar” и “How You Remind Me”.

Новини