"Barbie: The Album" постави рекорд в британската класация

29 юли 2023
Dua Lipa
Снимка от БГНЕС

Филмът "Барби" продължава да е в центъра на вниманието и на върха на боксофиса, което отчасти се дължи и на мащабната рекламна кампания. Не по-малко популярен е и саундтракът на лентата, който е пълен с имена на актуални звезди. Музиката към продукцията постави и рекорд във Великобритания. 

"Barbie: The Album" оглави британската класация за компилации, а три песни от него се наредиха в топ 5 на списъка с най-слушаните сингли тази седмица. Това е първият случай в историята на официалната британска класация, когато филмов саундтрак излъчва три песни в топ 5 по едно и също време - Billie Eilish с "What Was I Made For" е под номер 3, Dua Lipa с хита "Dance The Night" е на четвърто място, а на пета позиция е "Barbie World" в изпълнение на Nicki Minaj, Ice Spice и Aqua.

"What Was I Made For" се изкачва със 7 места спрямо седмица по-рано, а "Dance The Night" е с 11 места нагоре. 

"Barbie World" пък носи на Aqua тяхната първа топ 5 песен от 25 години - за последно групата се класира сред първите пет през 1998 г. с "Turn Back Time".

Барби манията не свършва дотук! Още три песни от саундтрака намериха място в топ 40 - Charli XCX със "Speed Drive" е под номер 19, Ryan Gosling за първи път влиза в класацията с драматичната балада "I’m Just Ken" на 25-о място, докато Lizzo с "Pink" дебютира под номер 39.

И макар да не е официално в саундтрака на филма "Барби", "Barbie Girl" на Aqua се завърна в британския топ 40 за първи път от 25 години. Песента се класира на първо място, когато излиза през 1997 г., остава там четири седмици и се превръща в един от най-продаваните сингли в историята на британската класация. 

Новини