Beyoncé изнесе първия си концерт от над 4 години

23 януари 2023
Beyonce
Снимка от Facebook

Beyoncé изнесе първия си концерт от над 4 години. Шоуто беше поднесено на откриването на луксозен хотел в Дубай. В поканата за събитието към гостите не е било споменато участието на звездата. И макар да е било изрично забранено да се внасят записващи устройства и смартфони, все пак в социалните мрежи не липсваха клипчета от концерта. 

Beyoncé е изпълнила най-големите си хитове, както и песни от специалния албум, който записа за филма “Цар Лъв”. А за “Brown Skin Girl” към нея се е присъединила и дъщеря ѝ Blue Ivy.


Звездата обаче получи критики за решението да пее в Дубай, заради обвиненията към Обединените арабски емирства в нарушения на човешките права. В страната все още съществува смъртно наказание за хомосексуализъм.  

Миналата година певицата издаде албума си “Renaissance”, който беше приветстван за "отдаване на почит към черната куиър култура" и получил вдъхновение от ЛГБТ икони. Албумът отдава дължимото на танцувалната музика, която произлиза от гей общността, а също съдържа препратки към драг културата от 19-и век в Харлем.

Затова според някои фенове не е правилно Beyoncé да направи завръщане си на сцената в държава, която не признава ЛГБТ правата.

Други почитатели пък изтъкнаха, че музикалната икона е работила по участието си с организацията IAM Entertainment, основана и управлявана от жени от Близкия изток.


Миналата година се появиха слухове за турне на певицата в подкрепа на “Renaissance”, планирано за тази година. Засега обаче официално съобщение няма.

Новини