Beyonce и Jay-Z си купиха втората най-скъпа къща в САЩ

20 май 2023
Beyonce
Снимка от Facebook

Beyonce и съпругът ѝ Jay-Z са си купили имение в Калифорния за невероятната сума от 200 милиона долара. 

Сайтът TMZ съобщи, че музикалното семейство се е сдобило с огромна къща в Малибу. Луксозният имот е разположен на хълм с красива гледка към Тихия океан и се простира на близо 2800 квадратни метра. Според информацията това е най-скъпият имот, продаван някога в Златния щат и вторият най-скъп в САЩ. Beyonce и Jay-Z обаче са сключили добра сделка, защото първоначалната цена е била 295 милиона долара. 

Къщата е дело на японския архитект Tadao Ando и по дизайн на колекционера на произведения на изкуството William Bell. Последният е прекарал почти 15 години в създаването на имението изцяло от бетон. Според снимките в сайтовете конструкцията има няколко басейна и огромна алея за коли. 

Това не е първата толкова скъпа къща на двойката в Калифорния - през 2017 г. те се сдобиха с имение в Бел Еър за 88 милиона долара. С вложените допълнителни средства за подобрения, сега къщата струва над 100 милиона. 

И ако 200 милиона долара за някого са голяма сума, то за музикантите е просто малка инвестиция в тяхната империя за милиарди. Според сп. Forbes само състоянието на рапъра се оценява на 2.5 милиарда долара. 

Преди седмица Beyonce стартира световното си турне в подкрепа на албума "Renaissance". 

Новини