Billy Joel с първи самостоятелен сингъл от десетилетия

24 януари 2024
Billy Joel
Снимка от billyjoel.com

Billy Joel ще издаде първия си самостоятелен сингъл от 17 години. 

Легендарният музикант обяви, че новата му песен се казва "Turn The Lights Back On" и ще излезе в стрийминг платформите, както и в лимитирано издание на винил на 1-ви февруари. 

Това е първата му нова музика след сингъла "All My Life" от 2007 г. и втора откакто през 1993 г. излезе албума "River of Dreams".

Joel е написал песента с номинирания за "Грами" Freddy Wexler, Arthur Bacon и Wayne Hector.

Миналия месец 74-годишният музикант започна да намеква за нова музика с видео в TikTok, в което говори на сцената: 

"Имам добра и лоша новина, така че започвам от лошата. А тя е, че тази вечер нямам нищо ново, което да ви изсвиря. Добрата новина е, че няма да се налага да стоите тук за нещо, което не познавате! Макар че... имаме нещичко, по което работим и може да го чуете скоро". 

Засега не е ясно дали става дума за самостоятелен сингъл или "Turn The Lights Back On" ще бъде част от цялостен албум. 

Преди време обаче пред сп. New Yorker Billy Joel обясни решението си да не записва нов материал: 

"Някои хора си мислят, че съм мързелив, други смятат, че просто съм инат... Но не, мисля си, че просто съм казал каквото имах да кажа... Не ме влече идеята да отида в студиото и да се отдавам пак на този живот, или да се занимавам с още един проект, в който са увлечени и други хора. Не искам да го правя". 

През последните дни се появиха слухове, че той ще бъде сред изпълнителите на фестивала "Гластънбъри".

Billy Joel остава един от най-влиятелните артисти на всички времена. Освен че има над 160 милиона продадени албума по света, той печели и шест награди "Грами" от 23 номинации. Сред десетките отличия печели въвеждане в Залата на славата на авторите на песни през 1992 г., Залата на славата на рокендрола през 1999 г. и Музикалната зала на славата на Лонг Айлънд през 2006 г. Освен това той стана „Човек на MusiCares“ през 2002 г. и получи отличието на Центъра "Кенеди" през 2013 г. След 100-то му разпродадено представление в "Медисън Скуеър Гардън", щатът Ню Йорк (неговият дом) обяви 18-и юли за „Ден на Billy Joel“.

 

Новини