Легендата Billy Joel издаде първия си нов сингъл от десетилетия

01 Февруари 2024
Billy Joel
Снимка от Sony Music/ Вирджиния Рекърдс

Легендата Billy Joel пуска първия си нов сингъл от 17 години. Песента е озаглавена „Turn The Lights Back On“ и е дело на номинирания за "Грами" продуцент Freddy Wexler, който създава музиката заедно с Arthur Bacon, Wayne Hector и самия Billy Joel. Феновете на артиста ще разпознаят характерния му стил от първо слушане. В текста на песента Joel риторично задава въпроса: "Дали чаках твърде дълго... за да включа отново светлините?" 

Носителят на 6 награди "Грами" и член на Залата на славата на рокендрола ще се качи в неделя на сцената на тазгодишната церемония за връчване на златните грамофончета, за да изпълни за първи път „Turn The Lights Back On“.

Billy Joel остава един от най-влиятелните артисти на всички времена и разказвач на истории за поколенията без аналог. Освен че е продал над 160 милиона албума в цял свят и се е превърнал в "четвъртия най-продаван солов изпълнител в САЩ", той влиза в историята с неговия двойно диамантен "Greatest Hits - Volume I & Volume II" - шестият най-сертифициран албум на всички времена. Хитове като "Piano Man", "Uptown Girl" и "We Didn't Start The Fire" са издържали теста на времето и осигуряват място на Billy Joel сред най-добрите изпълнители в Spotify.

 

Новини