Bon Jovi разказват за трудните си моменти в "Thank You, Goodnight: The Bon Jovi Story"

08 март 2024
Jon Bon Jovi
Снимка от БГНЕС

Bon Jovi са обект на предстоящия документален филм в четири части, който ще бъде пуснат следващия месец в една от стрийминг услугите. "Благодарим ви, лека нощ: Историята на Bon Jovi" (Thank You, Goodnight: The Bon Jovi Story) описва епичната кариера на групата, която обхваща четири десетилетия, пътуване, започнало в клубовете на Ню Джърси и достигнало върховете на рок музиката.

В трейлъра от две минути и половина, който излезе тази седмица, певецът Jon Bon Jovi развълнувано казва „Имам история за разказване“ под звуците на емблематичния хит на групата „You Give Love a Bad Име“, а бившият китарист Richie Sambora се шегува: „Вълнувам се… казваме ли истината, ще лъжем ли? Какво ще правим?".

Bon Jovi разкрива, че успехът като рок група е бил единственият път напред за него. „Никога не е имало план Б в живота ми“, казва той на фона на снимки от ранните му дни, докато е обикалял по баровете. „Bon Jovi беше всичко или нищо“.

Разбира се, има много кадри от ранния период на бандата с рошави коси, като Bruce Springsteen си спомня първия път, когато видял това „младо момче да вдига шум“. Членовете на групата си припомнят стремителния път към славата, който получи супер заряд с третия им албум "Slippery When Wet" от 1986 г. Този албум бележи началото на доминацията на Jon Bon Jovi и компания в класациите за продажби по целия свят, отприщвайки поток от хитове, включително лидерите в Billboard Hot 100 „You Give Love a Bad Name“ и „Livin’ on a Prayer“.

Певецът си спомня деня, в който са написали „Prayer“, като казва, че групата не е „мислила много за песента“, която Sambora се хвали, че все още е най-доброто им творение до момента. 

„Припевите на Jon изискват да се пеят от 20 000 души на арена“, казва Springsteen.

"Slippery When Wet" беше първият от шестте лидери на групата в Billboard 200, албум, който запали глобална фенбаза и гарантира, че докато продължават да се занимават с музика, фаворитите от Ню Джърси наистина ще свирят на арени и стадиони.

Не всичко обаче е било "легло от рози". Пътят към славата е осеян с триумфи и неуспехи, добри и лоши моменти, и „публични търкания“, всеки от които е показан в поредицата. Трейлърът намеква за цената на успеха, като Bon Jovi казва, че световната слава и дивите лудории „почти ни убиха“, а Sambora добавя, че не съжалява за напуснането си през 2013 г., но му е тъжно за това как го е направил.

Всички епизоди ще бъдат достъпни за стрийминг на 26 април, преразказвайки историята на Bon Jovi с лични видеоклипове, неиздавани ранни демота, оригинални текстове и невиждани досега снимки.

Екипът на поредицата се присъединява към групата през февруари 2022 г., несигурен момент от тяхната одисея, четири години след въвеждането им в Залата на славата на рокендрола и десетилетие след напускането на китариста/композитор Sambora по времето, когато Bon Jovi се бори с нараняване на гласните връзки, което изисква голяма реконструктивна операция.

Освен Springsteen и останалите членове на групата, във филма се появява и дългогодишният мениджър Doc McGee.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини