Bruce Springsteen издава албум с най-добрите си парчета

05 март 2024
Bruce Springsteen
Снимка от БГНЕС

Bruce Springsteen е подготвил нова изненада за почитателите си. 

Музикантът с прякора The Boss съобщи, че ще пусне на пазара колекция с най-доброто от творчеството си, "Best Of Bruce Springsteen", на 19 април. 

Селекцията обхваща песни от дебютния му албум "Greetings From Asbury Park, NJ" от 1973 г. до последния "Letter To You", който излезе през 2020 г. 

Във физическото копие ще има 18 парчета, а в дигиталния вариант са включени цели 31 песни. 

В списъка на песните са попаднали любими парчета от ранните години на Springsteen като “Growin’ Up” и “Rosalita (Come Out Tonight)”, основни за концертите на музиканта песни като “Dancing In The Dark” и “The Rising”, най-големите му хитове като “Born To Run” и “Hungry Heart”, както и някои от новите му изпълнения - “Hello Sunshine” и “Letter To You”. Снимката за корицата на албума е направена по време на сесиите за "Born To Run".

През месец май Springsteen и неговата E Street Band стартират турнето си в Европа, което ще продължи до края на юли.

Наскоро 74-годишният рок музикант беше нает като консултант на филмова продукция, посветена на създаването на неговия албум "Nebraska" от 1982 г. На този етап не е известно кой би могъл да изиграе самия Springsteen. Първоначално от екипа са обсъждали Austin Butler, но се отказали след превъплъщението му в Elvis Presley. Според запознати е отпаднал още един много популярен актьор в последно време - звездата от "Дюн" Timothée Chalamet. А причината - той пък ще играе Bob Dylan в друг филм. 

Magic - Музиката, която обичаш

Новини