Брутални обвинения срещу Lizzo от три бивши танцьорки

02 август 2023
Lizzo
Снимка от БГНЕС

Три бивши танцьорки от екипа на Lizzo заведоха дело срещу носителката на "Грами" с брутални обвинения. Според съдебните документи, цитирани от американските медии, Arianna Davis, Crystal Williams и Noelle Rodriguez твъдят, че са били подложени на сексуален, религиозен и расистки тормоз, на дискриминация заради временна неработоспособност, нападение и ограничаване на личната свобода, както и на обиди и грубо отношение заради наддаване на тегло. 

Жените са подали жалба срещу певицата, чието истинско име е Melissa Viviane Jefferson, нейната продуцентска компания, Big Grrrl Big Touring, Inc. (BGBT), и Shirlene Quigley, т.нар. капитан на танцовия екип на Lizzo. 

На този етап от лагера на звездата няма коментар. 

"Невероятно е как отношението на Lizzo и нейния мениджърски екип е тотална противоположност на позициите, които певицата защитава в публичното пространство, докато в действителност тя ги засрамва заради теглото и ги унижава по начини, които са не само незаконни, но и неморални", коментира адвокатът на танцьорките. 

Ето и малка част от обвиненията. 

Quigley открито е говорила за религиозните си вярвания, карала е танцьорите да се молят заедно с нея, обсъждала е девствеността на едно от момичетата в екипа, без нейно съгласие, многократно, включително публично. 

В друг случай им било казано, че ще ги снимат голи като част от шоу, без изобщо да искат тяхното съгласие. 

По време на пътуване за турне в Амстердам Lizzo поканила екипа си да отидат в нощен клуб в Квартала на червените фенери, известен с проституция и публични домове, като трите жени се съгласили от страх да не загубят работата си. Докато били в стриптийз бара Lizzo накарала всички да опипват голите танцьорки от клуба, както и да участват в редица други развратни действия. 

Тъмнокожите членове на екипа също така били третирани с неуважение и дискриминирани през цялото време, като били обвинявани в мързел и липса на професионализъм. 

Танцьорките също така твърдят, че са били обект на подигравки и обвинения за наддаване на килограми. 

Според Davis тя е била уволнена след като записала онлайн среща, на която се давали инструкции за танците, а тя направила записа, защото страда от сериозни проблеми с очите.

Rodriguez заявила, че напуска заради отношението към тях, и според нея като реакция Lizzo се ядосала, свила юмруци, била готова да я удари, но била спряна от останалите присъстващи.  

Davis, Williams и Rodriguez настояват да получат неизплатени възнаграждения, медицински разходи, както и да им бъдат присъдени компенсации за претърпените емоционални вреди.

След като информацията за делото стана публично известна и други бивши танцьори от екипа на Lizzo подкрепиха твърденията в социалните мрежи.

Lizzo е известна с мотивиращите си послания и пропагандирането на позитивно отношение към тялото.

Новини