Обвинителките коментираха изявлението на Lizzo

04 август 2023
Lizzo
Снимка от БГНЕС

Трите танцьорки, които отправиха тежки обвинения срещу Lizzo и заведоха дело срещу нея, определиха като обезсърчаващо нейното изявление в отговор на разпространената в медиите информация по процеса. 

Носителката на "Грами" заяви, че се чувства "наранена" от твърденията на бившите си служителки и ги заклейми като неверни. 

След нейната публикация в социалните мрежи, трите жени дадоха своя отговор. 

“Първоначално думите ѝ само допълнително засилиха разочарованието ми от това как се чувствах тогава и как се отнасяха с мен", заяви едната от тях в интервю. “Като цяло от казаното излиза, че това са били само нашите преживявания и нашите травми. Това, което сме преживели и споделихме, е напълно пренебрегнато. Все едно ние сме отправили лъжливи обвинения, което не е вярно. Затова да, беше много обезсърчаващо да прочетем изявлението ѝ и се почувствахме напълно отхвърлени, особено на фона на позициите, които тя защитава, включително по отношение на психичното здраве и това да приемаш и обичаш тялото си такова, каквото е. Думите ѝ са доказателство, че това изобщо не е така, защото нищо от нашите преживявания не беше признато в изявлението ѝ". 

“Шокиращо е да прочетеш такова изявление. По този начин тя омаловажава не само нашите преживявания, на които е пряк свидетел, но и на всички останали, които са работили някога с нея и подкрепиха разказите ни. Тя споменава нещо за това, че защитава жените - къде беше тази защита, когато аз исках да говоря с нея и ѝ казах "Напускам, защото не се чувствам в безопасност, нямам чуваемост, чувствам се унизена?". 

“Уважавам факта, че тя използва платформата си, за да говори за проблеми, които други артисти не са засягали преди това, но сега, когато вече я познавам, моето усещане е, че всичко е поза и представление за пред хората". 

Междувременно фотографката и авторка на документални продукции Sophia Nahli Allison в коментар на обвиненията срещу Lizzo заяви, че през 2019 г. е била наета да снима документален филм с певицата, но след като станала свидетел на сериозни прояви на неуважение напуснала само след две седмици. 

“Видях с очите си колко арогантна, егоистична и злобна е тя. Никой не ме защити и бях изправена пред много неприятна ситуация с без никаква подкрепа. Цялото ми същество крещеше да бягам оттам колкото мога по-бързо и се радвам, че послушах интуицията си".

Според медиите Lizzo е наела известния адвокат Marty Singer, който е защитавал в съда звезди като Jonah Hill, Johnny Depp и Bill Cosby.

Новини