Celine Dion е диагностицирана с рядко неврологично заболяване

Певицата се бори със здравословните си проблеми повече от година

08 декември 2022
social
Снимка от кадър Facebook

През април Celine Dion обяви, че датите за Европа от турнето ѝ “Courage” се променят заради здравословни проблеми и сега звездата информира феновете си какво се случва с нея, както и с музикалната ѝ обиколка. 

В емоционално видео, видимо разстроената певицата обясни, че е диагностицирана с изключително рядкото неврологично заболяване “Stiff Person Syndrome” или "синдром на скования човек", което се среща при 1 на 1 милион души. Именно то причинява неконтролируемите мускулни спазми, от които Dion страда от доста време.  

Във видеото тя казва също, че болестта ѝ пречи да прави това, което най-много обича - да пее. Затова и няма да може да поднови турнето си в Европа през февруари, както беше планирано. 

Celine сподели, че има прекрасен екип от лекари, които правят всичко възможно тя да се оправи и да може отново да се изявява пред публика, но засега усилията им не се увенчават с успех. Все пак лечението продължава и на този етап канадската певица ще се посвети на здравето си. 

"Благодаря ви много за пожеланията за бързо оздравяване, за любовта и за подкрепата. Това означава много за мен”, добавя Dion. 

От публикацията става ясно, че тя оменя 8 концерта, насрочени за следващото лято, а останалите концерти ще бъдат пренасрочени за 2024 г.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Céline Dion (@celinedion)

Новини