Celine Dion приемала опасни дози от лекарство, за да се справи с болката

12 юни 2024
Celine Dion
Снимка от Facebook screenshot

Celine Dion взимала животозастрашаващи дози от популярно лекарство, за да се справи с болката си, преди да бъде диагностицирана със Синдром на скования човек. Години преди да бъде диагностицирана с рядкото автоимунно неврологично заболяване през 2022 г., медикаментът (валиум/диазепам) бил изписан на канадската суперзвезда, за да ѝ помогне да се справи с мускулните спазми и скованост.

Певицата разкрва пред американската водеща Hoda Kotb в специално телевизионно интервю, че е трябвало да увеличава постепенно дозите си от отпускащото мускулите хапче, за да може да излиза на сцената и да пее. Стигнала до момент, в който приемала 90 милиграма дневно вместо максималната доза от 40 милиграма.

„Честно казано не знаех, че може да ме убие“, казва тя. „90 милиграма валиум могат да те убият, можеш да спреш да дишаш. И в един момент тялото ми свикна с него на 20, 30 и 40 (милиграма), и трябваше дозата да се увеличи. А имах нужда от това, отпускаше цялото ми тяло за... две седмици, за един месец, казвах си "Добре, шоуто трябва да продължи. Добре съм". Но привикваш и вече не работи. Затова взимаш повече и повече".

56-годишната звезда разкри още, че е получила първия си мускулен спазъм преди почти 20 години, когато е била на турне през 2008 г. Състоянието прогресивно се влошавало и в един момент тя получила счупване на ребрата в резултат на силните спазми.

Dion беше принудена да отмени датите на световното си турне, защото борбата ѝ със заболяването повлия на способността ѝ да се движи и да пее. Тя обаче запазва надеждата, че ще може да се изявява отново в бъдеще.

Музикалната икона вече била започнала снимките на документален филм за живота си, когато най-накрая ѝ беше поставена диагнозата Синдром на скования човек. Филмът, "I Am: Celine Dion", ще излезе в една от стрийминг платформите на 25 юни.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини