Celine Dion сподели специално послание във връзка със заболяването си

17 март 2024
Celine Dion
Снимка от YouTube screenshot

Celine Dion сподели насърчителни думи и изрази признателност за подкрепата на феновете си в Международния ден за информираност за Синдрома на скования човек.

Певицата, носителка на "Грами", която се бори с рядкото неврологично заболяване през последните години, публикува в Instagram своя снимка, усмихната в компанията на тримата си синове, и написа следното послание: 

„Днес светът отбелязва Международния ден за информираност за Синдрома на скования човек. Както много от вас знаят, през есента на 2022 г. бях диагностицирана със Синдрома на скования човек. Опитът да се преборя с това автоимунно заболяване беше едно от най-трудните преживявания в живота ми, но оставам решена един ден да се върна на сцената и да живея възможно най-нормален живот. Дълбоко съм благодарна за любовта и подкрепата на моите деца, семейство, екип и всички вас! Искам да насърча и подкрепя всички хора по света, които са били засегнати от Синдрома на скования човек. Искам да знаете, че можете да го направите! Можем да го направим! С обич, Celine".

Изпълнителката на „My Heart Will Go On“ разкри в социалните мрежи през декември 2022 г., че е била диагностицирана със Синдрома на скования човек. Заболяването я принуди да отмени световното си турне "Courage".

На следващата година, през декември 2023 г., сестрата на Dion сподели актуална информация за здравето на певицата. Claudette Dion каза в интервю, че 55-годишната звезда „работи усилено [за да се бори с болестта], но е загубила контрол над мускулите си“.

Певицата обаче изненадващо се появи на наградите "Грами" миналия месец, за да връчи наградата за албум на годината, която отиде при Taylor Swift за "Midnights". 

„Когато казвам, че съм щастлива да бъда тук, наистина го казвам от сърце“, каза тя на публиката. „Онези, които са били достатъчно благословени да бъдат тук на наградите "Грами", никога не трябва да приемат за даденост огромната любов и радост, които музиката носи в живота ни и на хората по света“.

По-рано тази година Dion обяви също, че компанията Amazon MGM е придобила правата върху документален филм, "I Am: Celine Dion", който описва нейната здравословна борба, докато тя продължава да търси път обратно към музикалната си кариера. Очаква се да бъде пуснат по-късно тази година.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини