Celine Dion се бори да запази гласа си в документалния филм "I Am: Celine Dion"

23 май 2024
Celine Dion
Снимка от Facebook screenshot

Най-ценното притежание на Celine Dion е нейният глас и животът, който той ѝ позволява да живее. В първия трейлър за предстоящия документален филм "I Am: Celine Dion", певицата дава ясно да се разбере, че ще направи всичко необходимо, за да го защити – дори когато се бори със собственото си тяло, след като е диагностицирана с рядкото неврологично заболяване Синдром на скования човек.

„Гласът ми е диригентът на живота ми“, казва тя в клипа от филма, който излиза на 25 юни. „Когато гласът ви носи радост, вие сте най-добрата версия на себе си“.

Моментът е пронизан от два други гласа, единият на загрижена личност, която повтаря името на Dion отново и отново, и друг на оператор на спешния телефон 911, който пита: „Какъв е вашият спешен случай?“.

Dion не разкрива много в първото видео от документалния филм, но признава, че първоначално се е колебала да разкрие толкова много информация за проблемите си. Нейната диагноза Синдром на скования човек беше оповестена през декември 2022 г. Още преди това тя беше принудена да отложи редица планирани концерти, които накрая бяха отменени. В трейлъра тя описва колко трудно е било да вземе такова решение.

„Не е трудно да изнесеш концерт, нали знаете. Трудно е да отмениш концерт“, казва тя. „Работя усилено всеки ден, но трябва да призная, че беше трудно. Много ми липсва. Липсват ми хората". 

Но Dion е решена да преодолее трудностите и ограниченията на състоянието си. 

„Ако не мога да бягам, ще ходя“, казва тя. "Ако не мога да ходя, ще пълзя".

За документалния филм "I Am: Celine Dion" беше съобщено през януари. Носителката на "Еми" Irene Taylor е режисьор на продукцията, заснета в рамките на година. Лентата ще даде откровен достъп до личния живот на Dion, какъвто не е предоставян досега, включително до нейния дом и звукозаписното ѝ студио. 

При обявяването на филма Celine написа в профила си в Instagram:

“Последните няколко години бяха огромно предизвикателство за мен, пътя от откриването на моето състояние до това да се науча да живея с него и да го контролирам, но да не му позволя да ме определя. Докато търся начин, по който да мога да продължа концертната си кариера, осъзнах колко много ми липсва тя, това да мога да виждам моите фенове. По време на това отсъствие от сцената реших да документирам тази част от живота си, за да може повече хора да научат за това рядко и слабо познато заболяване, но и да помогна на други пациенти с тази диагноза".

Magic - Музиката, която обичаш

Новини