Dan Reynolds разкри защо Imagine Dragons закъсняват за концерти

05 юни 2024
Imagine Dragons
Снимка от БГНЕС

Вокалистът на Imagine Dragons, Dan Reynolds, разкри, че е закъснявал за концерт, защото играел компютърна игра. 

Пред в. Washington Post изпълнителят говори за силната обвързаност на Imagine Dragons с гейминга и потвърди, че от групата са бавили началото на концерт, защото играели на "League Of Legends". Обяснението e, че когато играта се развива онлайн с много играчи, има санкции ако някой от участниците прекъсне игра, която вече е започнала. 

“"League Of Legends" определно ми се стори като голямо предизвикателство”, обясни китаристът Wayne Sermon пред NME. “Играеш срещу други хора, но не като при други игри, където някое 12-годишно с пушка винаги ще те побеждава - тук има мета мислене и макро стратегия, най-надареният отбор по отношение на бързи реакции не винаги печели, което е добре, защото аз съм на 37 години и мускулните ми реакции не са това, което бяха". 

През 2014 г. на първите гейминг награди Imagine Dragons изпълниха музиката от играта "Legend Of Zelda", дело на композитора Koji Kondo.

“Тогава бях по-развълнуван, отколкото когато свирихме пред [Paul] McCartney”, споделя Reynolds.

Песни на Imagine Dragons също са включени в редица игри, включително в "Starfield" и "League Of Legends", както и в анимационния сериал от вселената на "League Of Legends", "Arcane", по една от стрийминг платформите.

“Не е като да сме им чукали по вратите (за да ги търсим-бел.ред.)”, каза Reynolds пред Washington Post. “Те просто започнаха да ни търсят с предложения и ние отговорихме "Разбира се, ще бъде страхотно". Вижте, аз съм много висок, 1.90 м, никога не съм се занимавал със спорт, винаги съм се увличал по музика и драма, затова хората вероятно не предполагат, че съм геймър, но това е което обичам. Това е нашият свят". 

Magic - Музиката, която обичаш

Новини