Imagine Dragons започнаха нова творческа ера с “Eyes Closed”

04 април 2024
Imagine Dragons
Снимка от Animato Music / UMG

Imagine Dragons поставиха началото на нова творческа ера със сингъла “Eyes Closed”.

Креативното видео към песента е режисирано от Andrew Donoho (J Balvin, Twenty One Pilots) и е вдъхновено от илюстрованите творби на френския художник и писател Moebius. Клипът разказва за сюрреалистичното пътуване на фронтмена Dan Reynolds, символизиращо завръщането към живота.

“Eyes Closed” съчетава елементи на алтернативна и електронна музика, рап и рок. За песента Dan разказва:

"След като се откъснах за известно време от музиката и прекарах време със семейството и близките си, най-накрая усетих желание да се върна, но с нов поглед и манталитет. Светът изглежда много по-различно, след като си бил в група повече от десетилетие. Но някои неща винаги ще си останат същите. Именно намирането на точния баланс между носталгия и свежест ми носи най-голяма радост в студиото. Много се забавлявахме, докато създавахме този запис, и се надявам и вие да му се насладите".

Последната нова музика, която чухме от Imagine Dragons беше "Children of the Sky (a Starfield song)", вдъхновена от хитовата научнофантастична игра Starfield™. Друг важен момент в кариерата им е успеха на хитовия им сингъл "Bad Liar", който надхвърли 1 млрд. стрийма в Spotify, с което Imagine Dragons се превърнаха в първата група, която има 10 песни с над 1 млрд. стрийма в платформата.

Миналото лято Imagine Dragons направиха страхотно шоу в София на Националния стадион "Васил Левски".

Magic - Музиката, която обичаш

Новини