Второ видео на Imagine Dragons премина границата от 2 милиарда гледания

15 юни 2023
Imagine Dragons
Снимка от Animato Music / Universal Music Group

Imagine Dragons влязоха в историята с второ видео, натрупало внушителните 2 милиарда гледания. 

Първият клип на бандата с това постижение беше “Believer”, а от тази седмица към него се присъединява и другият безпорен рок хит от 2017 г. - “Thunder”. 

Песента е от третия албум на Imagine Dragons "Evolve", а черно-бялото видео е заснето в Дубай от режисьора Joseph Kahn и е събрало над 12 милиона харесвания в сайта за видеосподеляне YouTube. 

През юли миналата година клипът на бандата към сингъла “Demons” премина градницата от 1 милиард гледания и се е устремил към следващия връх. 

Десетилетие след първия си комерсиален пробив групата продължава да трупа хитове и постижения в актива си. Kъм декември 2022 г. имат общо 19 сингъла в американския топ 100 и 5 албума в топ 10 на САЩ. От записите им са продадени над 75 милиона копия по света, което ги прави едни от най-продаваните изпълнители в историята. Те са най-стриймваната група през 2018 г. в платформата Spotify и първата, която има 4 песни - "Radioactive", "Demons", "Believer" и "Thunder" - преминали градницата от 1 милион стрийма всяка. Imagine Dragons са и единствената група в историята на Асоциацията на звукозаписната индустрия в САЩ, която има четири песни с диамантен сертификат. Според Billboard "Believer", "Thunder" и "Radioactive" са и най-успешните рок парчета от 2010 г. насам.

Тези безпорни хитове ще прозвучат тази година и в България, защото групата включи страната ни в световното си турне. Подробности тук!

Новини