Джулиан Ленън с ядове покрай името на албума ми "Jude"

Джулиан, се опасява, че си е "навлякъл огромни неприятности

22 август 2022
social
Снимка от БГНЕС

Новият албум на сина на Джон Ленън - Джулиан - "Jude" е поклон пред песента на Бийтълс "Hey, Jude", която сър Пол Маккартни написва, за да го утеши, след като родителите му Джон и Синтия се развеждат през 1968 г., когато той е само на пет години.

Джулиан, се опасява, че си е "навлякъл огромни неприятности", като е нарекъл новия си албум "Jude". Първоначално песента е била озаглавена "Hey Jules" - и музикантът признава, че използването на "Jude" за новия му запис е противоречив избор.

Той каза пред списание Mojo: "Искам ли да имам проблеми? Да. Заповядайте. Искам да кажа, че с "Хей, Джуд" е хубаво някой да напише песен за теб и за надеждите ти, че ще се справиш с тази купчина л***а, но хората не осъзнават, че всеки път, когато тази песен звучи, а аз вероятно съм я чувал повече от повечето хора, тя ми напомня за времето, когато родителите ми се разделиха и всичко се обърна наопаки."

Родителите на Джулиан - Джон и Синтия - се развеждат през 1968 г., след като баща му е обвинен в изневяра с Йоко Оно, за която се жени през 1969 г. По-късно Джон и Йоко имат син на име Шон.

По време на интервюто Джулиан също така разкри, че е променил името си чрез нотариален акт. Наричали са го Джон по името на баща му, като пълното му име е било Джон Чарлз Джулиан Ленън, но той е израснал с името Джулиан, затова е решил да направи промяната официално.

Той разказва пред изданието: "Албумът ми "Jude" беше голяма и пълноправна част от този процес на самоопределение”.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Julian Lennon (@julespicturepalace)

Новини