Документална поредица за Ed Sheeran излиза преди “Subtract”

20 март 2023
Ed Sheeran
Снимка от Twitter

Документална поредица ще проследи пътя на Ed Sheeran към статуса на световна музикална звезда, важни моменти от неговия личен живот, както и ще разкаже за вдъхновението, което стои зад неговата музика. Поредицата “Ed Sheeran: The Sum of It All” ще излезе в една от стрийминг платформите на 3-и май. 

Четирите епизода са озаглавени “Любов”, “Загуба”, “Фокус” и “Баланс”. 

Документалната поредица за Ed Sheeran ще излезе два дни преди премиерата на новия му албум “Subtract”, който е последен от серията записи с математически символи.

Според информацията от платформата, четирите части ще хвърлят светлина върху това "как неочаквано едно заекващо дете се издига до една от най-големите музикални звезди в света и как се раждат неговите хитове, които се изкачват до върховете на класациите".

Поредицата ще включва ексклузивни материали от личния архив на британския хитмейкър и интервюта с негови близки. 

Всички епизоди са продуцирани от Fulwell 73 Productions - компанията, която стои зад "Elton John Live: Farewell from Dodger Stadium" и "Adele: One Night Only".

“Винаги съм бил много внимателен по отношение на личния и семейния си живот; единственият документален филм, който съм правил, беше фокусиран върху работата ми като автор на песни", обяснява Sheeran в публикацията си в социалните мрежи към трейлъра на продукцията.

"Disney се свързаха с мен с предложение за документална поредица от 4 части за създаването на следващия ми албум "Subtract". И първоначално проектът беше точно това. Но, след като в живота ми се случиха неочаквани обрати, темата на албума се промени, а също и тази на поредицата. Превърна се в нещо напълно различно от това, което си представях. Исках да дам контекст за албума, защото той засяга някои много лични неща, каквито всички преживяваме. Знаех, ако направя документална продукция, ще трябва да се доверя на режисьор, за да не са нещата напълно под мой контрол, но в същото време да са истинско мое отражение, дори и да се чувствам неудобно да го гледам. Екипът на Fulwell 73 Productions се справи страхотно с тази задача". 

Епизодите ще покажат как Sheeran се бори да преодолее внезапната смърт на неговия приятел Jamal Edwards, докато се опитва да балансира семейния си живот и записите на “Subtract”. “Във всеки епизод Ed се изправя пред теми и емоции, през които повечето хора преминават. Той изразява най-дълбоките си мисли, докато в същото време преосмисля живота и разсъждава върху това какво мисли за света, за себе си и как тези трудни моменти от живота му са повлияли на него и на музиката му”, казват от платформата за поредицата. 

“В този документален сериал ще покажем Ed такъв, какъвто феновете никога не са го виждали досега. Създадохме нещо дълбоко истинско и лично, което не само ще бъде интересно за зрителите, но също така ще ги вдъхнови да имат големи мечти и да преследват целите си”, казва Ayo Davis, президент на Disney Branded Television.

Още тази седмица, на 24-и март, Sheeran ще представи първия сингъл от новия си албум “Eyes Closed”.

Новини