Доза еднообразие: Мат Деймън отново ще бъде Джейсън Борн

Пол Грийнграс също води преговори за режисурата на новия филм

19 януари 2023
Matt Damon
Снимка от БГНЕС

Мат Деймън отново ще бъде Джейсън Борн. Пол Грийнграс също води преговори за режисурата на новия филм. Грийнграс е режисьор на три от петте вече заснети филма. Последният път, когато видяхме Мат Деймън като Джейсън Борн, беше във филма от 2016 г. Пол Грийнграс е режисьор и на този филм, като е режисьор и на "Превъзходството на Борн" и "Ултиматумът на Борн".

В последното влизане на Мат Деймън беше показано как Джейсън Борн най-накрая е излекуван от амнезията си, като живее като уличен боец в Гърция. Той обаче научава за влизането си в програмата "Тредстоун" и за участието на баща си в нея. След това Борн тръгва на поход, за да разобличи отново Тредстоун, като открива, че се подготвя още по-лоша програма, която надминава програмата Блекбриър, използвана върху него.

В момента Мат Деймън има три филма в програмата си, така че може да има достатъчно време да се завърне в ролята на Джейсън Борн. Следващата му главна роля е в "Опенхаймер", като той се присъединява към обширен актьорски състав, който включва Килиан Мърфи, Робърт Дауни Джуниър, Емили Блънт, Флорънс Пю, Гари Олдман, Рами Малек и др. в новия епос на Кристофър Нолан. Ние обаче нямаме търпение да видим завръщането на Деймън в ролята на най-добрия убиец в света.

 

Новини