Dua Lipa и Elton John влиза в нов свят с "Cold Heart"

Песента миксира четири от класиките на британската музикална легенда

16 август 2021
social
Снимка от Animato Music / Universal Music Group

Elton John и Dua Lipa си партнират за първи път в новия денс трак – „Cold Heart“.

Двамата стартират колаборацията си след като Dua кани Elton в Instagram Live, за да дискутират последния й албум „Club Future Nostalgia”. Уважение и приятелство се зараждат между тях, които прерастват и в музикално партньорство за новия им сингъл, което се случва изцяло дистанционно заради пандемията.

Плодът на тези дистанционни сесии е „Cold Heart” – модерно денс парче, в разпознаваем стил и микс от четири от класиките на Elton John - ‘Kiss The Bride’ (1983, Too Low For Zero), ‘Rocketman’ (1972, Honky Chateau), ‘Where’s the Shoorah?’ (1976, Blue Moves) и ‘Sacrifice’ (1989, Healing Hands), ремиксирани от австралийската група и продуценти PNAU.

Официалното видео към сингъла е дело на аниматора и режисьор Raman Djafari – майстор на комплексните преходи между изображенията, сюреалистичните интерпретации на човешкото и извънземните цветни палитри. Точно тези характеристики са използвани и в клипа към „Cold Heart“, който представя анимираните версии на Dua и Elton в един еуфоричен и динамичен свят – пълната противоположност на света от последната година и половина.

Новини