Dua Lipa се превърна във восъчна фигура

16 март 2024
Dua Lipa
Снимка от БГНЕС

Тази седмица Dua Lipa навлезе в новия период от музикалното си развитие с обявяването на следващия ѝ албум "Radical Optimism", но в същото време ерата "Future Nostalgia" беше увековечена от "Мадам Тюсо".

Музеят за восъчни фигури в Орландо представи тази седмица копие на 28-годишната звезда от восък, създадено в чест на нейното турне "Future Nostalgia". Моделът е облечен с електрикаво розово дантелено боди и дълги ръкавици в тон, реплика на облеклото, с което певицата танцуваше и пееше на сцената на успешната си музикална обиколка през 2022 г.

Едната ръка на фигурата е вдигната нагоре и разкрива част от татуировките на Dua Lipa

“Когато светът спря през 2020 г. Dua Lipa беше първият артист, който направи необходимото, за да накара всички нас да продължим да танцуваме в домовете си, а именно - издаде хитовия си албум "Future Nostalgia"”, заяви главният мениджър на музея "Мадам Тюсо" в Орландо, Paul Gould. “Тази фигура е любовно писмо до една суперзвезда и един албум, които поддържаха ведростта на духа ни в една безпрецедентна ситуация. Нейното въздействие върху поп музиката е вдъхновяващо. Затова с добавянето ѝ в изложбата на "Мадам Тюсо" в Орландо честваме нейното неоспоримо влияние върху културата и музиката по света". 

Издаден в самото начало на пандемията от COVID-19, "Future Nostalgia" достигна до номер 3 в Billboard 200 през март 2021 г., почти цяла година след дебюта си в класацията. Той произведе два от най-големите сингли на Dua до момента - "Levitating" и "Don't Start Now", като и двата достигнаха номер 2 в Billboard Hot 100.

В сряда (13 март) звездата от "Аргайл" обяви, че нейният дългоочакван трети албум "Radical Optimism" ще излезе на 3 май. Тя също така разкри списъка с песни и обложката на проекта, която показва невъзмутимата Dua Lipa във водата, докато към нея се приближава перка на акула.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини