"Радикален оптимизъм" се носи от новия албум на Dua Lipa

13 март 2024
Dua Lipa
Снимка от БГНЕС

Феновете на Dua Lipa имат повод за оптимизъм що се отнася до нейния предстоящ албум. След като ни зарази с енергичния ритъм на "Houdini", a наскоро подлуди мъжете (и не само) с "Training Season", звездата най-после възнагради почитателите си с информация за новия си музикален проект. 

В социалните мрежи Dua Lipa публикува обложката на новата си музикална колекция, както и пълното съдържание. Заглавието "Radical Optimism" резонира в снимката за корицата, на която певицата стои невъзмутимо във водата, докато към нея се носи перка на акула. 

И най-важното - датата за излизане на записа е 3 май. 

Албумът включва 11 песни, а дали ще се доближи до грандиозния успех на хитовия "Future Nostalgia" от 2020 г., предстои да разберем. 

“Преди няколко години един приятел ме запозна с термина "радикален оптимизъм", разказва Dua в изявление. “Тази концепция много ми допадна и ставах все по-любопитна докато се заигравах с нея и я вплитах в живота си. Беше поразително – идеята да преминеш през хаоса грациозно и да се чувстваш сякаш можеш да устоиш на всяка буря. В същото време открих, че разглеждам музикалната история на психеделията, трип-хопа и бритпопа. Винаги са ми се стрували толкова уверено оптимистични, затова пренесох това усещане за откритост и отношение към нещата в моите звукозаписни сесии”.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини