"Радикалният оптимизъм" на Dua Lipa вече е тук

03 май 2024
Dua Lipa
Снимка от БГНЕС

Четири години след премиерата на хитовата колекция "Future Nostalgia" Dua Lipa е готова със следващия етап от музикалното си развитие - "Radical Optimism". Британската звезда днес издаде албума, от който са синглите “Houdini”, “Training Season” и “Illusion”. 

Записът е продуциран от Danny L Harle, Kevin Parker, Andrew Wyatt и Ian Kirkpatrick, и включва 11 песни, написани в периода от 2021 г. насам. Сред тях е “End of an Era”, за която певицата каза в интервю за сп. Rolling Stone, че е била "най-откачената, докато я миксирахме. Слушах тази песен отново и отново", както и “Maria”, която според Dua "е много зряла и показва различна перспектива към връзките".

Албумът отразява приспособяването на Lipa към живота на необвързана жена след раздялата ѝ с Anwar Hadid. (В момента тя има връзка с актьора Callum Turner.)

“Срещите като цяло според мен са доста объркващи. Случват се или чрез приятели на приятели или чрез хора, на които вярваш да те запознаят с някого, защото ходенето по срещи не е лесна работа, особено когато си публична личност". 

По-рано тази седмица Lipa говори за новия си албум пред Zane Lowe от Apple Music и разкри коя е песента, която чувства най-близка в момента.

“В този албум успях да вложа толкова много искреност и да бъда откровена по начин, по който не мисля, че някога преди съм имала възможност да бъда. В него има една песен, всъщност последната в албума, която се казва "Happy for You". Обичам тази песен, защото за мен тя разказва за това да виждаш как един човек, с когото си имала връзка, да продължава с живота си и наистина да се радваш за него. Вероятно нямаше да съм способна да напиша тази песен за първия или за втория ми албум, защото тогава все още не бях израснала като човек или като артист достатъчно, за да мога да гледам как някой, когото съм обичала, продължава без мен. Или поне щеше да ми е доста трудно".

Обложката на "Radical Optimism" показва Lipa небрежно и невъзмутимо застанала във водата, докато към нея се е насочила акула. 

“Когато всички снимки бяха готови, тази изпъкна най-силно. Усещането ми беше "Това е снимката, която най-добре символизира албума". Става дума за онова чувство на хаос и опасност, и неочаквани неща, които се случват около теб, но ти ги посрещаш напълно спокойно. Стори ми се много силно послание".

В интервюто за Rolling Stone Lipa казва още, че е искала проектът да "улови есенцията на младостта и свободата, и на това да се забавляваш и да оставиш нещата да се случват, независимо дали са добри или лоши. Защото не можеш да ги промениш".

"Radical Optimism" е третият албум на звездата след дебюта ѝ през 2017 г. с "Dua Lipa" и "Future Nostalgia", който излезе в началото на пандемията през 2020 г. Певицата издаде първия сингъл “Houdini” през ноември 2023 г. През февруари 2024 г. излезе “Training Season”, а в средата на април дойде и “Illusion”

Този уикенд Lipa ще бъде едновременно музикален гост и водеща на популярното американско предаване "Saturday Night Live".

Magic - Музиката, която обичаш

Новини