Dua Lipa представи първата песен, записана за новия ѝ албум

12 април 2024
Dua Lipa
Снимка от БГНЕС

Dua Lipa представи новия си денс сингъл, който със сигурност ще се хареса на феновете по клубовете. 

"Illusion" е трети сингъл на певицата от предстоящия ѝ албум "Radical Optimism" и е продуциран от Kevin Parker от Tame Impala. 

В клипа на песента Dua Lipa е заобиколена от професионални гмуркачи и отбор по синхронно плуване в сцени, заснети в “Piscina Municipal de Montjuïc” в Барселона, Испания. Видеото кулминира с изкачването на Dua по кула, като препратка към скандалната каталунска традиция. Емблематичният басейн послужи като място за музикалния видеоклип „Slow“ на един от любимите поп идоли на Dua - Kylie Minogue.

Lipa разказва за парчето в изявление: 

“‘Illusion’ беше първата песен, по която Caroline [Ailin], Danny [L. Harle], Tobias [Jesso Jr.], Kevin [Parker] и аз работихме заедно, и наистина тя "отпуши" работата по този албум. В нея се пее за ситуацията, при която знаеш в какво се забъркваш, но въпреки това оставаш, за да го изтърпиш. Шегата е за негова сметка, става дума за това колко е забавно да изиграеш някого в собствената му игра, защото в крайна сметка ти няма да се хванеш на илюзията".

Lipa издаде първия сингъл от предстоящия си албум, "Houdini", в началото на ноември миналата година, а вторият, "Training Season", дебютира с изпълнение на живо на наградите "Грами" по-рано тази година. 

Вдъхновеният от психеделията, трипхопа и бритпопа албум ще излезе на 3 май.

Миналия месец беше потвърдено, че Lipa ще бъде хедлайнер на фесивала "Гластънбъри" заедно с Coldplay и SZA. Говори се, че участието ѝ ще бъде заснето, за да се използва за документален филм. 

Magic - Музиката, която обичаш

Новини