Dua Lipa ще зарадва европейските си фенове с концерти

19 март 2024
Dua Lipa
Снимка от БГНЕС

Dua Lipa ще зарадва европейските си фенове с концерти, част от лятно турне по името на новия ѝ албум "Radical Optimism".

Певицата сподели в социалните мрежи четири дати, с които ще промотира песните от третия си музикален проект. Концертите ще бъдат през юни в Германия, Хърватия и два във Франция.

От съобщението става ясно, че феновете, които си поръчат предварително новия албум на Dua Lipa, ще имат достъп и до предварителна продажба на билети за концертите. За всички останали тя започва на 21 март.

Преди дни Lipa разкри, че третият запис в дискографията ѝ ще се казва "Radical Optimism", премиерата ще бъде на 3 май, а в съдържанието ще има 11 песни, включително синглите "Houdini" и "Training Season".  

В изявление за албума се казва: 

„Вдъхновен от самооткриването на Dua, „Radical Optimism“ е албум, който се докосва до чистата радост и щастие от това да имаш яснота в ситуации, пред които някога ти е изглеждало, че е невъзможно да се изправиш. Трудните сбогувания и уязвимите начала, които преди са заплашвали да смажат душата ви, се превръщат в крайъгълни камъни, когато изберете оптимизма и започнете да се движите с грация през хаоса“.

Твърди се, че албумът е вдъхновен и от енергията на родния град на Dua Lipa, Лондон, и от „суровостта, честността, увереността и свободата на бритпопа от 90-те“.

Lipa наскоро разкри, че е написала 97 песни за третия си албум и се е вдъхновила от музиката на Primal Scream, Massive Attack, Oasis, Blur, Moby и Gorillaz. Тя също каза, че се е опитала да „улови същността на младостта и свободата и забавлението“ в продължението на „Future Nostalgia“ от 2020 г.

Миналата седмица стана ясно, че Lipa ще бъде хедлайнер на тазгодишния фестивал в Гластънбъри заедно с Coldplay и SZA.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини