Dua Lipa иска прекратяване на дело за "Levitating"

Певицата дори не е чувала песните, които е обвинена, че е копирала

01 септември 2022
social
Снимка от БГНЕС

Dua Lipa никога не е чувала песните, които се твърди, че е копирала при записите на нейния хит “Levitating”. Това заяви адвокатът на певицата в официално писмо до федерален съдия в Ню Йорк по дело, заведено срещу звездата.

Lipa беше обвинена през март от авторите на песни L. Russell Brown и Sandy Linzer, че е копирала техните песни "Wiggle and Giggle All Night" от 1979 г. и "Don Diablo" от 1980 г. Според тях в "Levitating" са използвани основната мелодия и други елементи от двете композиции. 

Адвокатът на звездата обаче казва, че нито 27-годишната Dua, нито нейният екип, са чували за песните преди подаването на жалбата и настоява делото да бъде прекратено, като посочва и още мотиви в подкрепа на искането си.

В коментар до Billboard авторите заявяват намерение още тази седмица дa изпратят контра аргументи защо делото е основателно.  

Това е втори процес срещу изпълнителката за нарушени авторски права в "Levitating". По-рано тази година реге бандата Artikal Sound System обвини Dua Lipa, че е копирала в хита си тяхната песен "Live Your Life" от 2017 г.

 

 

 

Новини