Duran Duran записаха кавър на песен на Billie Eilish

30 август 2023
Duran Duran
Снимка от facebook.com/duranduran

Duran Duran представиха албума си за Хелоуин „Danse Macabre“.

Изпълнителите на "Wild Boys" са създали своя интерпретация на "Bury A Friend" на Billie Eilish, "Psycho Killer" от Talking Heads, в която участва Victoria De Angelis от Maneskin, "Paint It Black" на Rolling Stones, "Spellbound" от Siouxsie и Banshees, и много други.

Водещият едноименен сингъл включва бившия член на групата Warren Cuccurullo на китара. Тяхното първо сътрудничество от 2001 г. насам е също и една от трите нови песни в албума.

Бившият китарист Andy Taylor също е дал своя принос за призрачния запис, който включва и нови версии на „Nightboat“ и „Secret Oktober 31st“.

Записът ще бъде издаден на 27-и октомври. Той е вдъхновен от две тематични шоута за Хелоуин в Лас Вегас миналата година, когато музикантите облякоха зловещи костюми и изпълниха кавъри на „Spellbound“, „Ghost Town“ от The Specials и „Super Freak" от Rick James.

Nick Rhodes каза: 

„Песента „Danse Macabre“ празнува радостта и лудостта на Хелоуин. Това е заглавната песен на нашия предстоящ албум, който събира необичаен микс от кавър версии, преработени песни на Duran Duran и няколко нови композиции. Бяхме решили да се възползваме от момента, за да създадем уникално, специално събитие… изкушението да използваме великолепни готически визуализации, настроени към мрачен саундтрак от ужас и хумор, беше просто неустоимо. Тази вечер ни вдъхнови да проучим по-нататък и да направим албум, използвайки Хелоуин като ключова тема. Записът претърпя метаморфоза чрез чист, органичен процес и не само беше направен по-бързо от всичко след дебютния ни албум, но и също доведе до нещо, което никой от нас никога не би могъл да предвиди. Емоцията, настроението, стилът и отношението винаги са били в основата на ДНК-то на Duran Duran, ние търсим светлина в тъмнината и тъмнина в светлината и чувствам, че по някакъв начин успяхме да уловим същността на всичко това в този проект“.

"Danse Macabre" - съдържание:

1. 'Nightboat'

2. 'Black Moonlight'

3.'Love Voudou'

4. 'Bury A Friend'

5. 'Supernature'

6. 'Danse Macabre'

7. 'Secret Oktober 31st'

8. 'Ghost Town'

9. 'Paint It Black'

10. 'Super Lonely Freak'

11. 'Spellbound'

12. 'Psycho Killer' (feat. Victoria De Angelis)

13. 'Confession in the Afterlife'

Новини